Prima pagină > Uncategorized > (video) Hai Moldova sau „cu cuțitul împotriva tancului” !

(video) Hai Moldova sau „cu cuțitul împotriva tancului” !

Am fost azi împreună cu echipa TEDx Chișinău și am făcut curat în zona Bîcului de pe strada Varnița. Alături de noi la curățenie au mai fost echipa scauților și cei din AIESEC Chișinău. Eu am venit un pic mai tîrziu așa că i-am găsit pe toți muncind.  Ce m-a frapat a fost faptul că s-a curațat doar un singur mal, pentru că celălat ar fi aparținut altei preturi.  Am rămas uimită de faptul cum 4-5 muncitori de la Spații Verzi sau Autosalubritate ne admirau pe noi, doar ne admirau, de o mînă de ajutor  nici nu vine vorba. Am mai ajuns la concluzia că voluntarii prezenți nu au  fost pregătiți pentru o astfel de zonă, este prea dificilă daca nu ai un echipament corespunzător  pentru a scoate gunoaile din rîu fără frica că poți aluneca ușor și cădea în apă (sper că se va ține cont anul viitor). La sfîrșit am dat de un loc imens, adîncimea căruia atingea 1,5 metri care era acoperit doar de peturi, mîl, crengi și polistiren (n.r. penoplast)  mărunțit. Iar tot acest gunoi cu mîinele goale nu ai cum să-l strîngi …

Locul inițial ( poza făcută de Alexandru Florea )

Eco eroii zilei

Ochii sperie, mâinile bucură 😉

În urma noastră a rămas doar mîlul, polistirenul mărunțit și plutitor ce nu a putut fi strîns cu mâinele goale 😦

Dacă primăria o vrea să termine munca noastră să știe că adresa e Varnița 8/1.

Eco eroul zilei – Alexandru Bordea care a avut marele nenoroc de a cădea pînă la brîu în apa murdară 😦

O parte din sacii plini cu gunoi

Am strîns gunoi de toate tipurile de la sticle de Jack Daniels, votcă de toate mărcile, peturi de toate felurile, seringi, medicamente, borcane, papuci, un bocanc , polistiren, sacoșe cu gunoaie etc. Am văzut cu Artur Gurău chiar și o mașină acolo. A fost vesel și cred că am fi putut face mai mult dacă am fi fost echipați cu cele necesare. Nu am avut nevoie de televiziune sau prezența vreunui politician în preajmă dornic de ași face PR.  Am fost puțini dar toți harnici. Mulțumesc mult echipei TEDx Chișinău, care am rămas împreună cu echipa scauților pînă la ora 2.30, pentru că am făcut o treabă foarte bună ;).  Ne vedem la anul sau poate chiar mai repede.

Reclame
  1. 12 mai 2012 la 9:19 pm

    mdaa..stiu locul ala..anul trecut la Hai Moldova – Prolog..acolo am fost..trist sa vad ca dupa un an s-a strans atit de mult gunoi..

  1. 13 mai 2012 la 8:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: