Prima pagină > Uncategorized > Eu sunt PRO

Eu sunt PRO

Sunt PRO donării de organe în cazul unei morţi cerebrale survenite din diferite motive, precum ar fi accidentele rutiere, de muncă sau altele. Organele oricum numai folosesc donatorului. Astfel se poate salva minim viaţa unei persoane prin donarea/transplantarea unui rinichi, ficat, plămîn etc. Da sigur suferinţa cînd îţi moare cineva drag este covârşitoare, însă refuzul de a dona aceste organe nu împiedică nicidecum dispariţia persoanei în cauză.
O viaţă se poate stinge precum a ta doar din dorinţă că tu îţi doreşti un corp intact după moarte. Trupul tău pămîntesc rămîne la 2 metri sub pămîntul rece, rămîne să putrezească. Nu cred că trupul tău ceresc ar avea nevoie de organe. Este totuşi o alegere individuală şi opţională pentru fiecare din noi. O viaţă VS mai multe vieţi . Totuşi este o ecuaţie dificilă care ţine de simţul civic, religie, etică, individualism etc. Însă pentru unii aceasta este unica soluţie de a supraviețui. Se poate specula mult pe acest subiect, însă oricum totul se rezumă la a salva sau nu o viaţă .
Sunt CONTRA ficatului, rinichiului dipărut după cîteva nopţi grele petrecute pe undeva prin Turcia.
Sunt CONTRA organelor vîndute pe bani grei pentru că viaţa nu are preţ.
Sunt CONTRA pieţii negre de organe donate voluntar sau involuntar.

Reclame
 1. thetimeismine
  6 februarie 2011 la 6:47 pm

  Sunt PRO , ar trebui să existe o bază de date în care cei care doresc să îşi doneze organele în caz că păţesc vreo tragedie să se inscrie…Eu m-aş înscrie..

  • 6 februarie 2011 la 7:19 pm

   Din cite știu, în Vest atunci cind completezi formularul de înregistrare a vehicului este opțiunea dacă dorești în cazul în care ți se întimplă ceva să îți donezi organele, astfel acolo e mult mai răspîndită aceasta cultură a trasplantului . În Moldova nu știu dacă există astfel de liste, însă cred că doritori ar fi mulți in cazul în care intri într-o moarte clinică și ceva se mai poate „salva” din corpul tău.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: