Prima pagină > Uncategorized > Facebook filmul sau despre The Social Network

Facebook filmul sau despre The Social Network

Un prieten îmi zicea zilele trecute unde a ajuns lumea de se scriu cărţi despre Facebook şi se ecranizează un film despre această reţea globală de socializare, care la moment a depăşit numărul de 500 milioane de utilizatori în doar 6 ani ??? Eiii Victor WELCOME în era digitală şi într-o lume globalizată.

Am văzut filmul îndată ce a apărut pe net , pentru că nu am avut răbdarea să văd premiera în cinematograf. Am să încerc să vă împărtăşesc cîteva idei pentru cei care urmează să-l vadă în curând . Întîi de toate ţin să vă anunţ că nu este un documentar .
Filmul vine să ne arate cealaltă faţă a monedei şi anume calea cum a atins Mark Zuckerberg succesul , pornind de la o idee simplă bazată pe emoţie şi motivaţie.

Toată povestea fondării reţelei începe într-o noapte de toamnă din 2003 pe coridoarele universităţii Harvard, cînd Mark ( un tînăr tipic care îl poţi întîlni şi la noi la UTM ,unul mereu confundat în coduri 🙂 ) după o ceartă cu o prietenă crează o reţea socială internă ilegala ( Facemash ), unde postează fotografii cu toate fetele din campus împreună cu descrieri nu tocmai plăcute despre ele drept răzbunare. Site-ul este accesat în decursul a patru ore de 22.000 mii de persoane. Cu toate că sa bucurat de o popularite imensă site-ul nu face faţă traficului, este virusat imediat şi duce la prăbuşirea întregei reţele informatice de la Harvard. Este iscat un scandal unde Mark este pedepsit pentru încălcarea drepturilor de autor şi confidenţialitate. Din acel moment studentul nostru geniu este absorbit de această ideea şi îşi canalizează toată energia la acest proiect, care la scurt timp duce la apariţia thefacebook.com . Acesta din urmă este extins nu numai la Harvard dar în celelalte centre universitare americane importante.

The Social Network redă entuziasmul unui grup de tineri, genii în informatică, uniţi sub o idee ca ulterior tot aceasta să îi dezbine.
Filmul relatează povestea din prisma celor două procese judiciare : un proces cu un co-fondator şi celălalt cu nişte studenţi aristocraţi de la Harvard care pretind că le-a fost plagiată ideea. Fiecare pretinde în parte că ei sunt inventatorii . Totuşi ideile nu se fură, ci se implementează.

Gata nu mai scriu nimic. Dacă eşti un facebook-er înrăit atunci IT’S A MUST să vezi filmul , nu contează cum – dowloadat de pe torrentsmd sau la un cinematograf din oraş .

Concluzie :
TU eşti cel care stabileşte cît de personal poate fi profilul TĂU şi TU eşti cel care stabileşte ce rol deţii în această rețea socială.

Reclame
Categorii:Uncategorized Etichete:
 1. 31 octombrie 2010 la 9:47 am

  bun overview dar still, e doar o fictiune despre un fenomen global
  nu cred ca am sa privesc filmul
  poate daca se motiveaza rau Mark intro zi si face o versiune documentara..

  • 31 octombrie 2010 la 10:35 am

   Eu zic că se merită privit , cel puțin eu nu am simțit cum sau scurs cele 2 ore de film, pentru că am fost ținută în suspans tot acest timp prin tensiunea creată .

 2. 16 ianuarie 2011 la 5:40 pm

  l-am văzut și eu, deși aveam așteptări mai mari…nu știu de ce 😉

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: